אני מתחיל שרשור בנייה של פרוייקט מורכב של מכונית סברה הישראלית משנת 1962.
המכונית היא נסיון ראשון של דגם ספורט לשני אנשים שיוצר ותוכנן בארץ ובהמשך גם בחו"ל. נמכרו מספר מאות מכוניות ויש לא מעט שעדיין מוחזקות אצל אספני מכוניות ישנות לאחר שיפוצים.
מכיוון שאני פטריוט, החלתתי לבנות את המכונית הראשונה מתוצרת ישראל והסברה נבחרה ובהחלט מרשימה ויפה. יצרן המכונית (אוטוקארס) ייצר בהמשך הדרך גם את משפחת מכוניות הסוסיתא (כרמל, טנדר, מסחרית ועוד) שהיו בשימוש שנים רבות בארץ בשוק האזרחי והצבאי והייחוד של כל המכוניות (מעבר לפשטות ואיכות נמוכה...) היה שהגוף היה עשוי מפיברגלס.
השימוש בפיברגלס לא היה חדשני (יש עוד מכוניות כמו הקורבט ואחרים) אבל המימוש היה פשוט וזול.
היו 2 דגמים עיקריים - עם גג מתקפל ועם גג מתכת קשיח. אני בונה את הדגם עם הגג המתקפל כי הוא נראה יפה וספורטיבי יותר.
להלן תמונה של הדגם שאני בונה של הסברה, הצבע יהיה אדום כמו בתמונה -
למעשה התחלתי את הפרוייקט בשנת 2018 וייצרתי חלקים רבים אבל בתקופת הקורונה הפסקתי את הפרוייקט למשך כ 3 שנים ועכשיו יש לי יותר זמן פנוי אז חזרתי במרץ לפרוייקט.
הפרוייקט מורכב מאד מכיוון שזה לא מקרה של שיפוץ קלאסי של מכונית אמיתית בו ניתן לרכוש מכונית ישנה, חלקי חילוף, אביזרים וכו', לשפץ, לצבוע ולהחיות את המכונית. מכיוון שזה דגם בקנ"מ בערך 1/2, אין אף חלק קיים או מתאים ! ואני צריך לייצר את כל החלקים בעצמי.
כל המכונית משורטטת בתלת מימד בדיוק רב, כרגיל כמו כל פרוייקט סקראץ של סקייל יש עבודה מקדימה רבה ומייגעת של איסוף תמונות, שרטוטים, ספר רכב וכו' ומתוכם לשרטט בעצמי את כל החלקים תוך כדי לימוד מעמיק של מכלולי מכונית ואיך הם עובדים (לדוגמא דיפרנציאל, מערכת בלמים אחוריים וכו') ובפרט איך זה היה בנוי בדגם הספציפי אפילו שלא רואים מבחוץ.
לאחר השרטוט המפורט, מתחילה העבודה הענקית של תכנון ויצור חלקים.
באופן כללי, חלקים של שלד שנושאים משקל ומאמץ ייוצרו מברזל כמו שלד המכונית ונאמן למקור, חלקים פונקציונליים שנושאים עומס ייוצרו מאלומיניום בעיבוד שבבי, חלקים לצורך הסקייל המדויק אבל שאינם פונקציונליים (כגון גוף מנוע, רדיאטור וכו') ייוצרו בהדפסה תלת מימד במדפסת שלי. חלקים אחרים כמו כיסויי כסאות, ריפודים וכו' ייוצרו מעור (או דמוי עור), בד, פוךיקרבונט וכו' לפי הצורך.
מעבר לכך כמובן יהיו קישוטים, פסי כרום, צבעים שונים וכו'.
בקיצור, פרוייקט ענק ורב שנים וכאמור התחלתי ב 2018 וממשיך עכשיו.
מאחל הנאה בקריאה ואם יש שאלות אשמח לענות.