נשלח בתאריך: 19 נובמבר 2010 בשעה 13:08 | | IP רשוּם
|
|
|
|
חברים...
אני חייב לשתף אתכם בכל טיסת המבחן שעברתי היום.
למעשה המחשבות ופרפורי הבטן על טיסת המבחן החלו משבת שעברה שהסעתי את הטיסן במנחת בראשון כשהטיסן משך חזק שמאלה והרגשתי בהסעה את המשקל של הטיסן, במשך כל השבוע בדקתי את מרכז הכבוד עם פלטת פלדה שהחליפה את האלומיניום ובכך הטיסן ירד ב 900 גרם במשקל (מהמשקולות שהוספתי) .
ואז בצורה ספונטנית הגעתי למסלול בערד, הגעתי לפני בביש והחלתי להרכיב את הטיסן, תוך כדי הרכבה בביש מגיע ואומר לי "תשמע משהו לא נראה לי עם הגלגלים, טוב תמשיך להרכיב אותו ונבדוק אח"כ." סיימתי להרכיב את הטיסן והתחלנו בבדיקות , תוך כדי בדיקה בביש כיוון את הגלגלים מחדש עם חצי מעלה נוטה פנימה סימונו כיוונים הנעתי את המנוע ובדקנו טווח קליטה . הכל סומן ב V ובביש לוקח אותו לאמצע המסלול ואני מבין מה הולך להיות והרגשתי שפעימה אחת החסרתי , הפנמתי והתחלתי בצעדים קטנים עד שהגעתי לשלט ואז עבר אותנו טנדריקו עם בדאווי (נתן לי קצת אוויר ובביש אמר אתה יכול להמריא המסלול נקי.
ההרגשה ב 5-10 שניות של ההמראה זה משהו שלא ניתן לתאר רק מי שנמצא עם השלט ביד יכול להרגיש זאת.(ד"א חכיתי לזה שנתיים) אורן ואייל אתם הולכים לעבור חוויה שלא ניתן לתאר אין דברים כאלו.
טיפסתי וצברתי גובה בטיסה ישרה ואז דחפתי מאזנת והגה כיוון שמאלה בעדינות הטיסן שומר על זווית אחידה והטיסן טס כמו מטוס חלק ויפה, המנוע היה חזק מדי והורדתי לחצי מצערת ישרתי את הכנפיים והתחלתי ליבדוק קיזוזים המטוס טיפס חזק קיזזתי בדאון עד שנגמר לי הקיזוז ובביש תוך כדי טיסה נכנס לתיכנות וב SUBTRIM הוסיף לי קיזוז דאון , בטיסה השניה זה טופל,הכל עבד ללא תקלות ועבד בצורה מושלמת.
טיסה שניה נכנס אלמנט ההתלהבות ולא נתתי דגש על בדיקת חופשים וסגירת ברגים, המראתי צברתי גובה והחלתי הקפות נקיות תוך כדי שימוש במאזנות והגה כיוון ואז המנוע ירד בטורים ובכך הסתיימה הטיסה אחרי 3-4 הקפות בגלל אגזוז שהשתחרר .
חוזקו כל הברגים, ביצעתי בדיקות של חופשים ועליתי לטיסה שלישית,
התחלתי להתאמן על נחיתות והמראות תוך כדי הסבר של בביש והכל הלך חלק, הנחיתה החלה בהקפה בינונית תוך כדי הנמחה ושמירת מהירות עם מצערת ביו חצי לרבע לקראת ישור הטיסן בפיינל המצערת ירדה לרבע תוך כדי שמירת מהירות וב 7-10 מטרים לפני נגיעה המצערת ירדה לסרק, הטיסן נוחת על 2 גלגלים קדמיים במשך רוב הנסיעה על המסלול.
חזרנו הבייתה עייפים אך מרוצים .
נערך על ידי moshe - 19 נובמבר 2010 בשעה 14:19
|